2021 CONFERENCE AND WORKSHOP AGENDA

 

09:00

Registration & networking

09:30 - 10:00

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 30 minutes

10:00

Framing the future: UAE as a world-leading hub for innovation-driven food security

Opening Presentation

10:10 - 10:20

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 10 minutes

The advent of food resilience

Keynote Presentation

10:20 - 10:45

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 25 minutes

In conversation with manufacturing giants

Panel discussion

10:45 - 11:30

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 45 Minutes

11:00

The climate risk era: Leading with courage

Keynote Presentation

11:30 - 11:55

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 25 Minutes

Food manufacturing boom heats up smart logistics

Presentation

11:55 - 12:25

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 30 Minutes

12:00

NETWORKING BREAK

12:25 - 13:00

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 35 Minutes

13:00

Rebranding and unleashing synergies between ingredients and health & wellness

Presentation

13:00 - 13:30

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 30 Minutes

Recycled PET for packaging

Presentation

13:30 - 14:00

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 30 Minutes

14:00

Local and Regional frontier markets and opportunities

Country focus Panel discussion

14:50 - 15:30

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 40 Minutes

15:00

Case studies showcasing healthy supply chains and healthy communities

Presentation

15:30 - 15:45

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 15 Minutes

BREAK

15:45 - 16:00

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 15 Minutes

16:00

Breakthrough tech in food manufacturing

Presentation

16:00 - 16:20

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 20 Minutes

17:00

Closing Q&A & Comments

17:15 - 17:15

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 15 Minutes

12:00

Presentation

Supply chain challenges aren’t going away

12:10 - 12:30

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 20 Minutes

Presentation

Bringing food innovation to new heights

12:30 - 12:50

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 20 Minutes

Networking Lunch

12:50 - 13:20

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 30 Minutes

13:00

Presentation

The rise in functional food

13:20 - 13:40

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 20 Minutes

Presentations & Discussion

Food service and packaging

13:40 - 14:20

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 40 Minutes

14:00

Presentation

Growth of meat alternatives

14:20 - 14:40

FoodTech Summit

Dubai World Trade Centre | 20 Minutes

Break

14:40 - 15:00

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 20 Minutes

15:00

Wringing savings in your operations with 4IR

15:00 - 15:20

FoodTech Summit

Dubai World Trade Centre | 20 Minutes

Panel Discussion

Championing food quality and eliminating weak links in the chain

15:40 - 16:40

FoodTech Summit

Dubai World Trade Centre | 60 Minutes

16:00

Presentation

When things get tough. Innovators get going. And so do investors

16:40 - 17:00

FoodTech Summit

Dubai World Trade Centre | 20 Minutes

17:00

Closing Q&A & Comments

17:00 - 17:05

FoodTech Summit

Dubai World Trade Centre | 05 Minutes

End of Day 2

17:05 - 17:05

FoodTech Summit

Dubai World Trade Centre |

10:00

Registration & Networking

10:00 - 10:30

FoodTech Summit

Dubai World Trade Centre | 30 Minutes

Welcome and opening remarks by Master of Ceremonies

10:25 - 10:30

FoodTech Summit

Dubai World Trade Centre | 05 Minutes

11:00

Keynote Presentation

Balancing innovation with market place dynamics

11:00 - 11:30

FoodTech Summit

Dubai World Trade Centre | 30 Minutes

Presentation

We hear you loud and clear – consumer voices

11:30 - 11:55

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 25 Minutes

Presentation

Future proofing taste perception by using demographic data

11:55 - 12:20

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 25 Minutes

12:00

Presentation

Consumers flocking to fresh foods

12:20 - 12:40

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 20 Minutes

Networking Lunch

12:30 - 13:30

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 60 Minutes

13:00

Presentation

Food safety for a sustainable future

13:30 - 14:00

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 30 Minutes

14:00

Presentation

Extending food shelf life of food

14:00 - 14:20

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 | 20 Minutes

15:00

Closing remarks & end of Gulfood Manufacturing

15:30 - 15:30

FoodTech Summit

Sheikh Saeed Hall 2 |